Ik heet zelf Erik, tja, vandaar de keuze voor de benaming ‘GEMBERIK’. Als fervent sporter, sportcoach en leraar is bewegen in combinatie met een gezonde en evenwichtige voeding, een belangrijk onderdeel in mijn dagelijks routine. Enkele jaren geleden ontdekte ik gember en was meteen verknocht aan die scherpe, frisse citroenachtige tintelingen in de mond. Na een reis in Cambodja in 2018 begon ik dan ook te experimenteren met het koud persen van de gemberwortel. Belangrijk voor mij was dat het zo puur mogelijk en vooral ongesuikerd zou zijn. In 2020, tijdens de eerste lockdown startte ik met de productie van een puur, ongesuikerd gemberconcentraat, de ‘gemberik’ was geboren! Gemberik is een concentraat dat bestaat uit koudgeperst gembersap aangelengd met citroen- en limoensap. De scherpe, pittige smaak van gember in combinatie met citroen en limoen maakt dat Gemberik ideaal is om te gebuiken in Aziatische gerechten, soepen, sauzen en ook in tal van nagerechten. Bovendien is Gemberik heerlijk als basis voor gemberthee en is het verrassend lekker in mocktails en cocktails. In de Chinese geneeskunde is de gemberwortel al eeuwenlang bekend. Er worden heel wat geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven aan de bestanddelen van de gemberwortel. De ontstekingsremmende eigenschap draagt bij aan je algemeen welzijn en zou helpen bij ziektebestrijding. Het is een echt wondermiddel bij verkoudheid en griep omwille van zijn antibacteriële en antivirale werking. Gember lost slijmen op en voorkomt of verlicht keelpijn. Bovendien geeft het je immuunsysteem een boost, waardoor het je niet alleen helpt genezen, maar je ook minder snel ziek zal worden.
Details
Erik Symons-
Adres:
Bloempluktuin Evy goes nature
Zwaanaardestraat 58
9112
Sinaai
http://www.gemberik.be
- +32 477 17 71 27