Streek- en hoeveproducten

Ambachtelijke kaas maken

Hulst
Kaas maken van verse melk van de boerderij op natuurlijke wijze zonder toevoegingen, behalve zuursel en stremsel.

Jam en chutney advocaat en nog veel meer

Hulst
Jam en chutney en siropen maak ik in de koperen pot op gasfornuis met natuurlijke ingrediienten en zo weinig mogelijk rietsuiker, kom...

Fermentatie

Sint-Niklaas
Fermentatie is een oude bewaarmethode, denk maar aan het pekelen in zout van vlees, vis en groenten. Vandaag de dag is het weer...

Ambachtelijke zoetigheden

Sint-Niklaas
Ambachtelijke bokkenpoten, advocaat en arancello.

Chocolatier Balerdon

Sint-Niklaas
Het maken van chocolade choc-neuzen en andere creaties.

Imker

Sint-Niklaas
Uitleg verschaffen over bijen en bijenteelt. Mensen het verschil uitleggen tussen de soorten hoornaars.

Fermenteren

Sint-Niklaas
Nouné, de oprichter van Rish, leert je tijdens verschillende workshops de kunst van het fermenteren en hoe je zelfgemaakte kombucha...

Ambachtelijke familie brouwerij

Sint-Niklaas
Ambachtelijke familiebrouwerij ‘t Paenhuys brouwt sinds 2010 bier. Kom en proef onze vaste waarden en enkele experimenten. Geniet van...

Drank en versnaperingen

Sint-Gillis-Waas
Mogelijkheid om hapje of drankje te nuttigen in de tuin. Ook picknick mogelijk mits consumeren van een drankje.